Light

KOSTRÅDGIVARE

Intresserad av att lära dig mer om kost och näring? Kostrådgivare (light) ger dig grunderna i näringslära och många praktiska tillämpningar!

Martin Brunnberg
, Näringsfysiolog (Fil. Mag. Nutrition)
klarna-bw-130

Säker betalning

Betala i din egen takt via delbetalning, faktura, kort eller swish.
studera-egen-takt-svna-200

Läs i eget tempo

Du har tillgång till kursen i 365 dagar. Läs eller lyssna in kursen via dator eller mobil.
support-svna-200

Alltid support

Vi ger dig fullt stöd under och efter avslutad kurs – via telefon eller mejl.

Kostrådgivarutbildning

Light

Det här är utbildningen för dig som vill lära dig mer om hur det vi äter påverkar våra kroppar och hälsa. Utbildningen passar lika bra för dig som vill använda kunskaperna för personlig del eller hjälpa andra till livsstilsförändringar med kosten som verktyg. Kursen ger dig grunderna i näringslära och tar även upp ämnen som viktminskning, fytonutrienter och kostvägledning.

Utbildningen läser du i din egna takt, online, som du har tillgång till under 365 dagar.

1 995.00 kr

VAD INGÅR I UTBILDNINGEN?

Utbildningen omfattar 35 timmar och är uppdelad i 7 kapitel med tillhörande avsnitt och prov. För kursintyg krävs godkänt slutprov. Nedan finner du en genomgång av det vi kommer att gå igenom.

VAD INGÅR I UTBILDNINGEN?

VARFÖR VÄLJA OSS?

ÖVRIGT

KURSINNEHÅLL

Grundläggande näringslära

Här går vi in på grunderna i näringslära, men också på detaljer kring energibegreppet och hur protein, fett och kolhydrater fungerar i vår kropp.

Kolhydrater och glykemiskt index/belastning

Idag finns ett stort fokus på kolhydrater, blodsocker och hälsa. Här går vi in på djupet kring hur blodsockerregleringen fungerar och hur man med kostens hjälp kan skapa positiva förutsättningar för hälsa.

Kost och viktminskning

Kosten har en avgörande roll på viktbalans. Här går vi igenom olika metoder för uppnå viktminskning – med vanliga fördelar och nackdelar.

Kostvägledning

Här lär du dig grunderna kring kostcoachning och hur du jobbar mot mätbara mål och resultat.
Martin-Brunnberg-svna-250

Martin Brunnberg

Din lärare!

Martin Brunnberg är näringsfysiolog (Fil. Mag. Nutrition) och driver samt arbetar som utbildningsansvarig på Svenska Näringsakademin (tidigare Paulúns Näringscenter).

Martin har jobbat med kost och näring i 20 år och utbildat kostrådgivare i Sverige och Norge, och har bland annat bidragit till näringsutbildning på PT-utbildningar och andra utbildningar inom hälsoområdet. Han har tidigare varit aktiv inom grundforskning kring diabetes typ II.

Martin har skrivit och medförfattat sex böcker som sålts i Sverige, Norge och Tyskland. Just nu är han aktuell med boken Modern Näringslära som han skrivit tillsammans med Fredrik Paulún.

Martin är återkommande skribent i tidningarna Fitness Magazine, Body, Sportguiden, Stark, Näringsmedicinsk Tidskrift och på näringssajten Nutribe.com samt medverkat i vetenskaplig publikation.

Martin är flitig poddare som tillsammans med Fredrik Paulún driver Näringspodden.

Martins omättliga intresse av att ta reda på vad det är som fungerar och vad som inte fungerar, gör honom till en av Sveriges mest kunniga inom sitt område. Genom sina kunder och elevers utveckling finner han drivkraft och inspiration – oavsett om det handlar om viktminskning, prestationsoptimering, psykiskt välmående eller förbättrande av sjukdomssymptom.

Svenska Näringsakademin

Vi har utbildat kostrådgivare sedan 2005 och till dags dato utbildat mer än 2 500 kostrådgivare. Vi jobbar bara med de mesta kunniga och erfarna lärarna på området.

Området för kost och näring är idag enormt stort och forskning kommer fram till nya upptäckter hela tiden. Som kostrådgivare kommer du förr eller senare ställas inför situationer med klienter och nya rön där du behöver vägledning. Vår support slutar inte efter du är färdig med kursen utan du kan alltid kontakta oss för frågor eller vägledning samt ta del av vårt forum.

Frågor & Svar

Här finner du vanliga frågor och svar som rör utbildningen. Om du inte hittar svar på din fråga eller fundering så tveka inte att kontakta oss!
Som kostrådgivare jobbar man med enskilda klienter där man coachar och vägleder dem mot mätbara resultat. Men man kan också jobba med grupper där man drar nytta av gruppdynamikens positiva kraft för att skapa förändringar i rätt riktning.

Ett annat område är föreläsningar riktade mot privatpersoner eller företag.

Kostrådgivare arbetar ofta med personalen på ett företag eller i samarbete med någon form av friskvårdsinrättning som träningsstudio eller annan hälsoinrättning.

Utbildningen omfattar ca 120 timmar som du läser i egen takt på tidpunkter du själv väljer.

• Licens och Diplom / Licensierad kostrådgivarutbildning • Kurslitteratur • Kostprogrammet – Dietist Net (6 månaders licens) • Support under och efter avslutad utbildning
För att ta del av våra distans kurser behöver du ha en internetanslutning samt tillgång till en dator, surfplatta eller mobiltelefon.
Du får ditt kursintyg direkt efter avklarat slutprov. Provet kan du spara som en PDF eller skriva ut.
Du har fri tillgång till en distans kurs under 12 månader efter genomfört köp. Du har även möjlighet att förlänga kursen i ytterligare 12 månader för en mindre summa.

Vid intresse av förlängning kontaktar du oss.
Det beror på kursen, men vi rekommenderar en linjär inlärning för att du ska få ut så mycket som möjligt av din utbildning.

Däremot uppmuntrar vi alla att hoppa tillbaka och läsa in kapitel och avsnitt för att testa att dina kunskaper lite då och då.

För att ta del av vår kurs behöver du logga in med dina användaruppgifter, som du fick på mejl när du köpte kursen.<br><br>

Om du inte hittar dina uppgifter så kan du gå in på Mitt Konto och sedan välja att återställa ditt lösenord, du får då ett nytt lösenord skickat till din mejl.

Rulla till toppen