Hälsoinspiratör

Vill du vara en del i att förmedla kunskap och inspiration till andra i syfte att skapa hållbar hälsa och ökat välmående? Då är hälsoinspiratörsutbildningen rätt för dig.

Camilla Rova

Cert. Coach / Lic. Kostrådgivare / Hälsoinspiratör

Säker betalning

Betala i din egen takt via delbetalning, faktura, kort eller swish.

Alltid support

Vi ger dig fullt stöd under och efter avslutad kurs – via telefon eller mejl.

Hälsoinspiratör

Hälsa är en trend som håller i sig och växer sig starkare. Allt fler människor och företagsledningar inser vinsterna med att jobba långsiktigt med sin egna och företagets hållbara hälsa. Vi ser till hela människan och i grunden ligger WHO`s definition av hälsa som är: ”… ett fullständigt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande och inte enbart frånvaro av sjukdom”.

Du får verktygen att dela med dig av kunskap och inspiration, antingen som extern föreläsare/hälsoinspiratör alternativt jobba internt, tätt ihop med ledningsgrupp och chef/ledare i syfte att driva hälsoarbetet på er arbetsplats. Utbildningen är också ett av tre block om du vill erhålla examen som Hälsocoach.

Kursens målsättning

Att ge kännedom om hela begreppet hälsa och hur du kan jobba med det som Hälsoinspiratör för att inspirerar och motivera individer och grupper. Kännedom om hälsofrämjande arbete i organisationer.

7 250.00 kr

Välj datum och plats för din utbildning

Vad ingår i utbildningen?

Två dagars utbildning där teori varvas med praktiska övningar, diskussion och reflektion. Du behöver inga förkunskaper, utbildningen kan tas fristående men är också ett av tre obligatoriska block till att bli hälsocoach med ICC certifiering.

Vi kommer att gå igenom

 • Definition av hälsa, fysiskt, psykiskt, socialt
 • Livshjulet – Balans och kartläggning
 • Livsstilskompetens – bra mat, rörelse, sömn, återhämtning och glädje
 • Begreppet KASAM – begriplighet, hanterbarhet, meningsfullhet
 • Definition av stress och stressorer
 • Stresshantering
 • Sätta mål med din hälsa
 • Motivationsarbete
 • Uthållighet i nya vanor
 • Friskfaktorer och arbetsglädje
 • Skillnaden mellan hälsofrämjande och förebyggande arbete
 • Workshop kring paketering och hur du kan jobba internt som hälsoinspiratör och externt med att sälja in dig till företag

Detta ingår i utbildningen

 • Kurspärm med material för att för att arbeta strukturerat med ”hälsa på agendan” på arbetsplatser eller i workshopform.
 • En färdig grund till föreläsningsmaterial, som du anpassar efter eget tycke och smak, för att hålla inspirationsföreläsningar kring hälsa, livsstil och hälsofrämjande arbete.
 • Material till en föreläsning som handlar om kost och näringslära, grundat på steg ett i kostrådgivarutbildningen.

Utbildningen passar dig

 • Som vill driva hälsoutveckling internt på din arbetsplats.
 • Som vill föreläsa inom hälsa.
 • Som vill inspirera andra att nå sina mål.
 • Som vill bredda dina kunskaper inom hälsa.

Utbildat sedan 2005

Vi är Sveriges äldsta utbildare inom kostrådgivning.

5000 nöjda elever

Vi utbildar kostrådgivare, hälsoinspiratörer, certifierade coacher och PTs.

Meriterade lärare

Våra lärare är bland Sveriges mest meriterade och specialister på sitt område.

Hög kvalitét

Vi är prisade för kvalitén på våra utbildningar.

Full support

Vi erbjuder dig stöd både under och efter avslutad utbildning.

Camilla Rova

Cert. Coach / Lic. Kostrådgivare / Hälsoinspiratör

Din lärare!

Camilla Rova har lång erfarenhet med arbete kring hälsa, välmående och livskvalitet för privatpersoner och företag. Hon arbetar med att coacha och inspirera människor till nytänkande, beteendeförändringar och personlig utveckling. Det gör hon idag genom att hålla utbildningar, workshops och inspirationsföreläsningar inom hälsa, personlig utveckling och hälsofrämjande ledarskap.

Camilla har en bakgrund som kock och kostrådgivare och är utbildad stress- och friskvårdsterapeut, NLP-master med inriktning mental träning, internationellt certifierad coach (ICF & ICC) och har kompletterat med flertalet utbildningar med kognitiv inriktning med fokus på kommunikation, mental träning och grupputveckling.

Camilla har medverkat i olika tv program, bland annat som hälsocoach i ”Min stora lata familj” på TV3. Camilla har även medverkat i dokumentärer som ”Feta svenskar” och ”Vägen tillbaka”, och har släppt en e-kokbok ”Riktig mat med Rova – mätt och lätt” via Svenska Näringsakademin Förlag 2014.

Svenska Näringsakademin

Vi har utbildat sedan 2005 och till dags dato utbildat över 5000 kostrådgivare, hälsoinspiratörer, certifierade coacher och personliga tränare. Vi jobbar bara med de mesta kunniga och erfarna lärarna på området.

Området för hälsa, kost och näring är idag enormt stort och forskning kommer fram till nya upptäckter hela tiden. Som hälsoinspiratör kommer du förr eller senare ställas inför situationer med klienter och nya rön där du behöver vägledning. Vår support slutar inte efter du är färdig med kursen utan du kan alltid kontakta oss för frågor eller vägledning samt ta del av vårt forum.