Diplomerad

HÄLSOCOACH

Vår hälsocoachutbildning samlar tre av Sveriges mest efterfrågade och uppskattade utbildningar till Kostrådgivare, Hälsoinspiratör och Internationellt Certifierad Coach.
Martin Brunnberg
, Näringsfysiolog (Fil. Mag. Nutrition)
klarna-bw-130

Säker betalning

Betala i din egen takt via delbetalning, faktura, kort eller swish.
KrY-Sigill-GU-2022-svna

Godkänd utbildning

Utbildningen är godkänd av kroppsterapeuternas yrkesförbund.

ICC-logo-svna-150

ICC Certifiering

Utbildningen är certifierad genom ICC – International Coaching Community.
emcc-svna

EMCC ackrediterad

Utbildningen ackrediterad genom EMCC på EQA-nivå.
Genom ett unikt samarbete med Unestål Education (fd. Skandinaviska ledarhögskolan) kan vi erbjuda en komplett utbildning för dig som vill jobba med kost, coaching och hälsa!

Unestål Education och Svenska näringsakademin har slagit ihop sina kvalitetsutbildningar för att tillsammans skapa marknadens mest attraktiva hälsocoachutbildning. Hos oss får du kunskap och träning, och därmed hög kompetens att coacha och vägleda människor till bättre hälsa och ökat välmående. Utbildningen ger dig spetskunskap i ämnet hälsa där vi ser till en helhet med delar som bra mat, kostterapier, rörelse, sömn, återhämtning och glädje. De delarna är alla starka komponenter för att eftersträva världshälsoorganisationens definition på hälsa som är “ett fullständigt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande och inte enbart frånvaro av sjukdom”.
Välj att läsa din kurs på distans eller på plats

Vad ingår i utbildningen?

Hälsocoach är den kompletta utbildningen för dig som vill bli mästare på coaching, näringslära och hälsoinspiration! Utbildningen består av tre kursdelar som du bokar separat. När alla tre kursdelar är avklarade utfärdar vi ett diplom för Hälsocoach.

Nedan hittar du de olika kursdelar som ingår i utbildningen. Varje kursdel fungerar som en fristående utbildning och du kan läsa mer om varje del på respektive utbildningssida.

Licensierad och diplomerad kostrådgivarutbildning

Utbildningen ger dig grunderna i näringslära varvat med tillämpningar riktade mot olika målgrupper.

Utbildningen omfattar 120 timmar och är uppdelad i 24 kapitel med tillhörande avsnitt och prov. Utbildning på plats sker under 6 dagar på 3 helger. Förutom att du får tillgång till hela utbildningen online, kommer du även att få kursmaterialet hemskickat till dig. För att klara kursen krävs det godkänt på slutprovet. Nedan finner du en genomgång av det vi kommer att gå igenom.

Hälsoinspiratör

Utbildningens målsättning är att ge kännedom om hela begreppet hälsa och hur du kan jobba med det som Hälsoinspiratör, för att inspirerar och motivera individer och grupper. Hälsa är en trend som håller i sig och växer sig starkare, och där fler inom företagsledningar inser vinsterna med att jobba långsiktigt med sin egna och företagets hållbara hälsa.

Hälsoinspiratörutbildningen ges under två dagar där teori varvas med praktiska övningar, diskussion och reflektion.

Certifierad Coach (ICC)

Utbildning är utformad av Lambent Coaching, ledande inom coaching internationellt, och du blir certifierad genom ICC (International Coaching Community) när du genomfört och blivit godkänd på alla certifieringsmoment. Utbildningen är unik i världen då den är kvalitetssäkrad av både ICC och EMCC (European Mentoring and Coaching Council).

Utbildningen omfattar ett förprojekt. 60 lärarledda undervisningstimmar under 9 dagar. Praktik som innebär ett eget självcoachingsprojekt och coaching av klienter.
Martin-Brunnberg-svna-250

Martin Brunnberg

Näringsfysiolog / Fil. Mag. Nutrition

Martin Brunnberg är näringsfysiolog (Fil. Mag. Nutrition) och driver samt arbetar som utbildningsansvarig på Svenska Näringsakademin (tidigare Paulúns Näringscenter). Martin är din lärare till Licensierad & Diplomerad Kostrådgivare.
Camilla-Rova-Halsoinspirator-SVNA

Camilla Rova

Cert. Coach / Lic. Kostrådgivare / Hälsoinspiratör

Camilla Rova har lång erfarenhet med arbete kring hälsa, välmående och livskvalitet för privatpersoner och företag. Hon arbetar med att coacha och inspirera människor till nytänkande, beteendeförändringar och personlig utveckling. Camilla är din lärare till Hälsoinspiratör.
Lars-erik-unestahl-nutribe

Lars-Eric Uneståhl

Fil. Doktor Psykologi

Lars-Eric är Fil. Doktor i Psykologi och är för många den person som satt standarden för coaching. Han har en lång karriär som involverar allt från idrottscoaching i samband med OS till utbildning inom mental träning, ledarskap och personlig utveckling. Lars-Eric är din lärare till Certifierad Coach ICC.
Elena-unestahl-svna

Elene Uneståhl

ICC-tränare

Elene är en av Sveriges tre ICC-tränare. Hon certifierar internationella coacher steg 1 och steg 2, Executive, Team och Life-coaching. Hon har utbildat ca 1500 coacher med otroligt bra feedback. Elene är din lärare till Certifierad Coach ICC.

Svenska Näringsakademin

Vi har utbildat kostrådgivare sedan 2005 och till dags dato utbildat mer än 2 500 kostrådgivare. Vi jobbar bara med de mesta kunniga och erfarna lärarna på området.

Området för kost och näring är idag enormt stort och forskning kommer fram till nya upptäckter hela tiden. Som kostrådgivare kommer du förr eller senare ställas inför situationer med klienter och nya rön där du behöver vägledning. Vår support slutar inte efter du är färdig med kursen utan du kan alltid kontakta oss för frågor eller vägledning samt ta del av vårt forum.

Rulla till toppen