Svenska näringsakademin

Blodsockerskolan

Denna kurs riktar sig till dig som vill lära dig mer om blodsocker och hur du med aktiva livsstilsval kan påverka ditt blodsocker.

Fredrik Paulún, Näringsfysiolog (Fil. Mag. Nutrition)

klarna-bw-130

Säker betalning

Betala i din egen takt via delbetalning, faktura, kort eller swish.
studera-egen-takt-svna-200

Läs i eget tempo

Du har tillgång till kursen i 365 dagar. Läs eller lyssna in kursen via dator eller mobil.

support-svna-200

Alltid support

Vi ger dig fullt stöd under och efter avslutad kurs – via telefon eller mejl.

Blodsockerskolan

riktar sig till dig som vill lära dig mer om blodsocker och hur du med aktiva livsstilsval kan påverka ditt blodsocker. Kanske har du själv högt blodsocker och vill göra något åt det? Eller så vill du få goda råd för att förekomma ohälsa senare i livet? Kanske är du intresserad av ämnet för att kunna hjälpa någon i din närhet med effektiva och säkra råd för att hålla blodsockret i schack?

Du får en mängd handfasta råd som är lätta och välsmakande att integrera i din vardag. Har du diabetes eller om du lider av annan ohälsa är det viktigt att du konsulterar din läkare innan du gör några drastiska förändringar.

Är du redo? I så fall kör vi igång!

995.00 kr

Vad ingår i kursen?

Kursen är indelad i tre kapitel med filmer och texter (ca 5 timmar). I slutet av kursen kommer några frågor på innehållet och svarar du rätt på tillräckligt många kommer du ett intyg av oss på att du slutfört kursen. Du kan när som helst gå tillbaka och repetera de delar du känner att du behöver öva lite extra på.

Kapitel 1

Blodsocker

I detta kapitel går vi igenom vad blodsocker är och varför höga blodsockervärden är skadligt. Vi tittar på effekterna av insulin, värdet av fysisk aktivitet och hur man håller överflödigt kroppsfett borta.

Kapitel 2

Matens betydelse

I detta kapitel går vi igenom vilka livsmedel som aktivt påverkar blodsockret. Vilken roll mängden kolhydrater och tajming har. Hur socker och sötningsmedel samt tillagning påverkar.

Kapitel 3

Så gör du i praktiken

I detta kapitel går vi igenom praktiska tillämpningar och hur du praktiserar dessa i vardagen. I slutet av kursen kan du genomföra ett prov på innehållet och därefter få ett kursintyg. För att få intyget behöver du få godkänt godkänt på provet.
Fredrik-Paulun-svna-250

Fredrik Paulún

Kursledare

Mitt namn är Fredrik Paulún och jag är Sveriges mest kände näringsfysiolog och är din guide genom Blodsockerskolan på Svenska Näringsakademin.

Jag har skrivit över 20 böcker om kost, varav ett flertal om blodsocker, och driver den populära Näringspodden tillsammans med Martin Brunnberg.

Jag jobbar också som Verksamhetschef på Svensk Provtagning som erbjuder blodtester. I Blodsockerskolan summerar jag mina kunskaper och insikter om blodsockrets betydelse och hur du ska göra för att optimera det. Blodsockerskolan är till för dig som vill må bättre psykiskt, gå ned i vikt eller hålla vikten, minska risken för cancer, bekämpa diabetes och kanske helt förebygga diabetes typ 2. Även du som är intresserad av fysisk prestation kommer att få nytta av kursen.

Svenska Näringsakademin

Vi har utbildat kostrådgivare sedan 2005 och till dags dato utbildat mer än 2 500 kostrådgivare. Vi jobbar bara med de mesta kunniga och erfarna lärarna på området.

Området för kost och näring är idag enormt stort och forskning kommer fram till nya upptäckter hela tiden. Som kostrådgivare kommer du förr eller senare ställas inför situationer med klienter och nya rön där du behöver vägledning. Vår support slutar inte efter du är färdig med kursen utan du kan alltid kontakta oss för frågor eller vägledning samt ta del av vårt forum.

Frågor & Svar

Här finner du vanliga frågor och svar som rör utbildningen. Om du inte hittar svar på din fråga eller fundering så tveka inte att kontakta oss!

Kursen består av 3 kapitel med filmer, text och ljudspår. Kursintyg ges efter avlagt prov.
Ja vi finns tillhands för att svara på eventuella frågor som kan dyka upp under resans gång.
Nej, kursen riktar in sig till dig utan särskilda förkunskaper i näringslära.
För att ta del av våra distans kurser behöver du ha en internetanslutning samt tillgång till en dator, surfplatta eller mobiltelefon.
Du får ditt kursintyg digitalt direkt efter avklarat slutprov, som du kan spara som en PDF eller skriva ut.

Provet är frivilligt, men krävs för att man ska få ett kursintyg.
Du har fri tillgång till kursen under 12 månader efter genomfört köp.
För att ta del av vår kurs behöver du logga in med dina användaruppgifter, som du fick på mejl när du köpte kursen. Om du inte hittar dina uppgifter så kan du gå in på Mitt Konto och sedan välja att återställa ditt lösenord, du får då ett nytt lösenord skickat till din mejl.
Tyvärr så kan du i nuläget själv inte avmarkera ett avsnitt du redan markerat som färdigt. Kontakta oss så hjälper vi dig med det.
Kontakta oss och beskriv hur du går tillväga när du försöker logga in. Ta gärna med vilken typ av dator, webbläsare och uppkoppling du har.
Det beror på kursen, men vi rekommenderar en linjär inlärning för att du ska få ut så mycket som möjligt av din utbildning.

Däremot uppmuntrar vi alla att hoppa tillbaka och läsa in kapitel och avsnitt för att testa att dina kunskaper lite då och då.
Rulla till toppen