Kontakta oss

Har du frågor eller funderingar? Eller vill du tipsa oss om något? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss på telefon, mejl eller chatt!

5 + 3 =

Telefon

08 / 440 90 80

Frågor & Svar

Här finner du svar på vanliga frågor gällande våra kurser och tjänster.

Hur jobbar man med kostrådgivning?

Som kostrådgivare jobbar du såväl med enskilda klienter som med grupper där rådgivning och coaching är verktygen som leder mot mätbara resultat. Enskilda konsultationer har fördelen av intimitet och coaching i grupper ger positiva gruppeffekter som skapar förändringar i rätt riktning.

Ett annat område är föreläsningar riktade mot privatpersoner eller företag.

Som Kostrådgivare kan du arbeta med personalhälsa på ett företag eller i samarbete med någon form av friskvårdsinrättning som exempelvis träningsstudio eller vårdgivare.

Vad behöver jag för att kunna gå en distanskurs?

För att ta del av våra distanskurser behöver du ha en internetanslutning samt tillgång till en dator, surfplatta eller mobiltelefon.

Alla kurser går att läsa eller lyssna sig igenom. Dock så finns det vissa moment i exempelvis kostrådgivarutbildningen där du behöver arbeta i ett kostprogram som kräver tillgång till en PC eller MAC.

Min kostrådgivarlicens räcker i 24 månader. Vad händer efteråt?

Det är inget krav från våra sida att man har en aktuell licens för att få jobba med kostrådgivning. Licensen är ett billigt sätt för dig att aktualisera dina kunskaper och få ett kvitto på att du har en uppdaterad utbildning.

Det är särskilt intressant för dig som vill visa att du har aktuella kunskaper för en arbetsgivare eller kund, men det är också ett bra sätt att komma tillbaka till branschen efter ett längre uppehåll.

När får jag mitt diplom / licens / certifikat?

Om kursen innefattar ett diplom / licens / certifikat, får du det digitalt direkt efter avklarat slutprov. Provet kan du spara som en PDF eller skriva ut.

På kostrådgivarutbildningen kommer vi även att skicka hem ditt diplom till dig när du avlagt godkänt slutprov.

Hur länge har jag tillgång till en distanskurs?

Du har fri tillgång till en distans kurs under 12 månader efter genomfört köp. Du har även möjlighet att förlänga kursen i ytterligare 12 månader för en mindre summa.

Vid intresse av förlängning kontaktar du oss.

Hur kommer jag åt kursen?

För att ta del av vår kurs behöver du logga in med dina användaruppgifter som du fick på mejl när du köpte kursen.

Om du inte hittar dina uppgifter kan du gå in på Mitt Konto och sedan välja att återställa ditt lösenord. Du får då ett nytt lösenord skickat till din mejl.

Behöver jag veta något om kost och näring för att gå kostrådgivarutbildningen?

Vår populära kostrådgivarutbildning kräver inga formella förkunskaper, men eftersom kursen hålls på en hög nivå är allmänna kunskaper i näringslära en fördel.

Viktigast är förstås ett brinnande intresse för näringslära och hälsofrågor.

Kan jag avmarkera ett avsnitt som markerats som färdigt?

Tyvärr kan du i nuläget själv inte avmarkera ett avsnitt du redan markerat som färdigt. Kontakta oss så hjälper vi dig med det.

Ingenting händer när jag försöker loggar in?

Kontakta oss och beskriv hur du går tillväga när du försöker logga in. Ta gärna med vilken typ av dator, webbläsare och uppkoppling du har.

Kan jag göra kapitlen/avsnitten i vilken ordning jag vill?

Det beror på vilken kurs du går, men vi rekommenderar en linjär inlärning för att du ska få ut så mycket som möjligt av din utbildning. Det betyder att du börjar med kapitel ett och arbetar dig framåt

Däremot uppmuntrar vi alla att repetera kapitel och sedan testa dina kunskaper i delproven efter kapitlet i fråga.