fbpx

Praktiska övningar, del 1

I det här avsnitt ska du få prova på en kostregistrering. Syftet är att du ska lära känna programmet Dietist Net och att se praktiska problem som man kan stöta på med en kostregistrering.

Personen som har registrerat sin kost heter Anna och hennes registrering kan du ladda ner här:

Kostregistreringen ska du sedan mata in i programmet Dietist Net. I kursen ingår en sexmånaders licens av programmet. Vill du fortsätta använd Dietist efter dessa månader kostar det 1000:- per år.

Gör så här:
1. Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan. Du får sedan ett mejl med inloggning från Dietist Net.

2. Starta programmet med ditt personliga lösenord.

3. Sök livsmedel i sökrutan till höger. Klicka på de livsmedel som du ska använda i registreringen och justera mängden i rutan till vänster.

4. Programmet startar alltid på frukosten, dag 1. När nästa måltid ska registreras väljer du denna i menyn högst upp. När du ska påbörja dag två väljer du dag 2 uppe till höger.

5. När du har registrerat de tre dagarna är det dags att utvärdera registreringen. Frågor som är intressant är vad blev genomsnittsintaget av energi och vilken energifördelning har kosten? För att ta reda på det klickar du på ”dagar” i mitten på programmet. Sedan väljer du ”staplar” och avläser kcal-stapeln. För att se energifördelning väljer du ”energicirklar”. Notera värdena och mejla dessa till oss på martin@nutrition.se.

6. Som extra bonus kan det vara intressant att titta på vitaminer och mineraler. Under rubriken ”näringsämnen” väljer ”välj näringsämnen och sortering” och bockar för de vitaminer och mineraler som du anser är intressant att titta på. Är det något vitamin eller mineraler som ligger för högt eller för lågt? Vilket/vilka i så fall? Glöm inte att välja en norm som passar personen i fråga. Normer kan du välja under ”normer”, ”välj standardnorm”. Mejla dina slutsatser till oss på dietist@nutrition.se.

Behöver du spara ditt arbete under tiden gör du det under ”beräkningar”, ”spara”. Kom ihåg att välja ett namn som du kommer ihåg. Beräkningen sparas lokalt på den dator du arbetar vid.

Om frågor dyker upp så kontakta oss på info@pnc.nu så hjälper vi dig så snabbt som möjligt.

Beställ din prova-på-version av Dietist Net här!

Läs mer om vår policy här!

3 + 13 =

Läs mer och boka här!

alla utbildningar
Prenumera på vårt nyhetsmejl!

Prenumera på vårt nyhetsmejl!

Vi skickar nyhetsmejl ca sex gånger per år. Dina uppgifter som du lämnar här används enbart för detta. Läs mer om vår GDPR-policy här.

Nu är du anmäld till vårt nyhetsbrev. Glöm inte att bekräfta genom att svara ja på vårt bekräftelsemejl.