fbpx

Diplomerad rådgivare idrottsnutrition

distans

Vill du bredda dina kunskaper om hur man ska äta för att prestera optimalt? Du är vår distanskurs Diplomerad rådgivare i idrottsnutrition perfekt för dig!

Kursbeskrivning 
Idrottande och träning är mer populärt än någonsin. Träning idag en livsstil för många och efterfrågan på personer med kunskap i hur man med kostens hjälp kan förbättra prestationerna ökar. Vi på Svenska Näringsakademin har därför samlat den senaste forskningen och erfarenheterna kring alla tänkbara aspekter av kostens påverkan på träning och tävlingsprestationer. Efter att du är klar med kursen kommer du att ha en bred kunskapsbas i idrottsnutrition och kommer att kunna ge råd inom alla områden inom prestation och kost.

Diplomerad rådgivare i idrottsnutrition är upplagd enligt vårt beprövade distansutbildningskoncept med textavsnitt i kombination med videoföreläsningar och återkommande kunskapskontroller. Upplägget gör att du kan läsa och lyssna i den takt du själv vill och hela tiden också ha möjligheten att gå tillbaka och titta, lyssna och läsa på för att befästa kunskaperna.

Kursen börjar med en kursintroduktion och du får sedan en ordentlig repetition av den grundläggande näringsläran så att du har bra förkunskaper för att ta till dig de mer djuplodande avsnitten kring kostens påverkan på träningen.

 

Kursansvarige, David Ek, finns tillgänglig på telefon och email för frågeställningar som dyker upp under kursen gång.

 

Pris: 6900:- (5520:- exkl moms)

I priset ingår:

 • Utbildning till Diplomerad rådgivare idrottsnutrition
 • Kurslitteratur on-line
 • Diplom
 • Support efter avslutad utbildning
 • Räntefri avbetalning (läs mer)

Till vem riktar sig kursen?

Athletic Perfomance Nutrition – Diplomerad Rådgivare Idrottsnutrition är en kurs framtagen för dig som har ett intresse för kost och träning och vill ta dina kunskaper till djupare nivåer.

Kanske du jobbar som kostrådgivare eller personlig tränare, är idrottstränare eller själv tränar och vill utveckla din kost och förbättra effekten av din träning?

Vi kräver inga speciella förkunskaper, men det krävs ett förstås ett brinnande intresse för området. Lämplig förkunskap är diplomerad och licensierad kostrådgivare eller liknande.

Kursinnehåll

 • Introduktion till kursen Athletic Performance Nutrition – Diplomerad rådgivare i idrottsnutrition
 • Grundläggande näringslära i tre delar.
 • Träningsfysiologi
 • Kolhydrater för prestation
 • Fett för prestation
 • Protein för prestation
 • Vätskans påverkan på prestationen
 • Mat och träningseffekt
 • Kost och idrottarens immunförsvar
 • Kosttillskott för förbättrad prestation
 • Praktisk idrottsnutrition – att ge råd till idrottare
 • Case

Omfattning: 40 timmar

Kursstart: Rullande (du kan starta när som helst)

Litteratur: Eftersom idrottsforskning är ett ämne under rask utveckling ligger allt material on-line. Du kommer dock alltid att ha tillgång till studiematerialet efter avslutad kurs.

Kursdokumentation hittar du här:

Varför välja oss?

Z

Vi har utbildat över 2000 kostrådgivare, personliga tränare och coacher

Z

Etablerat 2004

Z

Små grupper

Z

Våra utbildningar ger dig de kunskaper du behöver för att arbeta med din proffesion

Z

Små grupper

Z

Våra elever tillhör marknadens mest nöjda gällande utbildningens kvalité

Z

Räntefri avbetalning

.

Z

Våra lärare är näringsfysiologer och erfarna pedagoger med 20-årig erfarenhet av branschen

Z

Du får de verktyg du behöver för att effektivt arbeta med kostrådgivning mot idrottare av alla kategorier

Boka din utbildningsplats här

4 + 14 =

 

Våra lärare på kursen

David Ek

Näringsfysiolog

Fil. Mag nutrition

David Ek är näringsfysiolog med flera års erfarenhet av personlig rådgivning och föreläsningar inom näringslära, träning och hälsa. David har som simmare och tränare också livslång erfarenhet av träning på alla nivåer. På Svenska Näringsakademin är David huvudansvarig för Diplomerad rådgivare idrottsnutrition samt för våra personliga konsultationer. David är expertskribent i tidningar och är flitig gäst många närings- och träningspoddar. Just nu är han aktuell med boken Maten – ditt bästa träningsredskap.

Martin Brunnberg

Näringsfysiolog

Fil. Mag nutrition

Martin Brunnberg är näringsfysiolog (filosofie magister, nutrition) med mångårig erfarenhet av utbildningar och föreläsningar inom ämnet näringslära. Martin är medgrundare och utbildningsansvarig för Svenska Näringskademins  utbildningsverksamhet, bland annat den mycket populära kostrådgivarutbildningen. Martin har har medförfattat till ett antal böcker inom området. Just nu är han aktuell med boken Modern Näringslära som han skrivit tillsammans med Fredrik Paulún.

 

Vi är kostrådgivare!

”För mig var det viktigt att gå en utbildning som gav mig de verktyg jag behövde och därför gick jag även Svenska Näringsakademins Kostrådgivarutbildning.”

Fia Larson, kostrådgivare & PT

Nyköping

”Utbildningen är mitt livs bästa investering, då jag fick kunskapen som förändra mitt sätt att tänka på vad kroppen behöver för bränsle för att fungera och må bra."

Magnus Lindberg, kostrådgivare & PT

Eskilstuna

"Jag valde svenska näringsakademins kostrådgivare utbildning på grund av lärarna föreläsarna. Att utbildningen sen var på Playitas resort i Fuerteventura var ett stort pluss och både utbildningen och kontakten med kurskamraterna och föreläsarna blev så mycket starkare än jag kunde förvänta mig!"

Johanna Pirkola - kostrådgivare och viktcoach

Jönköping

"Svenska Näringsakdemin är seriöst och trovärdigt, dessutom erbjöd de en distansutbildning som passade min livssituation allra bäst just då. Martin har även varit superbehjälplig som support och lärare under utbildningens gång."

Sandra Björklund, kostrådgivare

Stockholm

”Var jag än vände mig så pratade alla gott om kursen och lärarna. Utbildning har gett mig ett helt nytt arbete, i mina ögon det bästa"

Jenny Dietrichson, kostrådgivare & PT

Kalmar

Jag visste att det var en bra utbildning men med solsken på näsan, äventyr i bergen mellan lektionerna och näringslära i skolbänken överträffade den inte bara mina förväntningar utan gav mig även kontakter för livet"

Daniel Wilhelmsson, äventyrare & kostrådgivare

Göteborg

”Att lägga tid, engagemang och pengar på en utbildning och sen upptäcka att den överträffade alla mina förväntningar gör att jag med fullständig ärlighet kan säga till dig som funderar: Anmäl dig! Hoppa på! Kör bara kör! Du kommer inte att ångra dig!”

Maria Marklund, kostrådgivare

Sundsvall

"Jag är så tacksam över att jag valde boka och att jag genomförde den här utbildningen, den har tillfört ännu lite mer guldkant i min vardag. Rekommenderas varmt att gå utbildningen"

Johanna Skoglund, grupptränare & kostrådgivare

Varberg

Prenumera på vårt nyhetsmejl!

Prenumera på vårt nyhetsmejl!

Vi skickar nyhetsmejl ca sex gånger per år. Dina uppgifter som du lämnar här används enbart för detta. Läs mer om vår GDPR-policy här.

Nu är du anmäld till vårt nyhetsbrev. Glöm inte att bekräfta genom att svara ja på vårt bekräftelsemejl.