Frågor & svar

Här hittar du svar på vanliga frågor om våra utbildningar. Om du inte hittar svaret på just din fråga, tveka inte att kontakta oss genom någon av kontaktvägarna här nedan.

Hur jobbar man med kostrådgivning?

Som kostrådgivare jobbar du med enskilda klienter eller grupper där rådgivning och coaching är verktygen som leder mot mätbara resultat. Enskilda konsultationer har fördelen av intimitet och coaching i grupper ger positiva gruppeffekter som skapar förändringar i rätt riktning.

Ett annat område är föreläsningar riktade mot privatpersoner eller företag.

Som Kostrådgivare kan du arbeta med personalhälsa på ett företag eller i samarbete med någon form av friskvårdsinrättning som exempelvis träningsstudio eller vårdgivare.

Vad behöver jag för att kunna gå en distanskurs?

För att ta del av våra distanskurser behöver du ha en internetanslutning samt tillgång till dator, surfplatta eller mobiltelefon.

Du tar del av kurserna genom text, film och/eller ljudfiler. Dock finns det vissa moment i exempelvis kostrådgivarutbildningen där du behöver arbeta i ett kostprogram som kräver tillgång till en PC eller MAC.

Vad innebär licensiering?

I samband med att du tar examen som Kostrådgivare får du en licens av oss. Licensieringen är ett kvitto på att du har uppdaterade kunskaper som kostrådgivare och gäller i två år.
Syftet med vår licens är att du ska ha ett bevis på att dina kunskaper är uppdaterade för exempelvis kunder eller arbetsgivare. Giltig licens är dock inget krav från vår vår sida för att du ska kunna arbeta som Kostrådgivare

Min kostrådgivarlicens är giltig i 2 år. Vad händer sen?

När din licens gått ut erbjuder vi dig att uppdatera den i ytterligare två år. För att aktualisera din licens krävs det att du avlägger ett prov hos oss on-line. I samband med detta får du tillgång till alla delprov och övrigt material från utbildningen i fråga. Detta för att du lätt ska kunna identifiera eventuella områden där dina kunskaper behöver stärkas upp. Den nya licensen är sedan giltig i två år efter avlagt prov.

Att förnya din licens kostar 1250 kr inkl moms, och görs på Kostrådgivare.

Det är inget krav från våra sida att man har en aktuell licens för att få jobba med kostrådgivning, men det är ett billigt sätt för dig att aktualisera dina kunskaper och få ett kvitto på att du har aktuella kunskaper.

Det är särskilt intressant för dig som vill visa upp ett kvitto på aktuell kompetens för en arbetsgivare eller kund, men det är även ett bra sätt att komma tillbaka till branschen efter ett längre uppehåll.

När får jag mitt diplom / licens / certifikat?

Om kursen innefattar ett diplom / licens / certifikat / kursintyg får du det digitalt direkt efter avklarat slutprov. Dokumentet kan du spara som en PDF eller skriva ut.

På kostrådgivarutbildningen kommer vi även att skicka hem ditt diplom med posten när du avlagt godkänt kursprov.

Hur länge har jag tillgång till en distanskurs?

Du har fri tillgång till en distanskurs under 12 månader efter genomfört köp. Du har även möjlighet att förlänga kursen i ytterligare 12 månader för en mindre summa.

Vid intresse av förlängning kontaktar du oss.

Hur kommer jag åt distanskursen?

För att ta del av våra distanskurser behöver du logga in med dina användaruppgifter, som du fick på mejl när du köpte kursen.

Om du inte hittar dina uppgifter kan du gå in på Mitt Konto och sedan välja att återställa ditt lösenord. Du får då ett nytt lösenord skickat till din mejl.

Behöver jag veta något om kost och näringlära för att gå kostrådgivarutbildningen?

Vår populära kostrådgivarutbildning kräver inga formella förkunskaper, men eftersom kursen hålls på en hög nivå är allmänna kunskaper i näringslära en fördel.

Viktigast är förstås ett brinnande intresse för näringslära och hälsofrågor.

Kan jag avmarkera ett avsnitt som markerats som färdigt?

Tyvärr kan du i nuläget själv inte avmarkera ett avsnitt du redan markerat som färdigt. Kontakta oss så hjälper vi dig med det.

Ingenting händer när jag försöker loggar in?

Kontakta oss och beskriv hur du går tillväga när du försöker logga in. Ta gärna med vilken typ av dator, webbläsare och uppkoppling du har.

Kan jag göra kapitlen/avsnitten i vilken ordning jag vill?

Det beror på vilken kurs som avses, men vi rekommenderar en linjär inlärning, det vill säga att du arbetar dig från kapitel 1 och vidare framåt. Detta för att du ska få ut så mycket som möjligt av din utbildning.

Vi uppmuntrar dig förstås att gå tillbaka och läsa redan avverkade kapitel och avsnitt. Detta för att testa att dina kunskaper och förbättra inlärningen.

Kontakta oss

Har du frågor kring våra utbildningar? Eller vill du anlita oss för en föreläsning? Kanske har du bara funderingar kring kost och hälsa? Oavsett välkomnar vi dig att kontakta oss!

5 + 3 =

Telefon

08 / 440 90 80