fbpx

Hälsocoach (inkl ICC-coach)

 

Genom ett unikt samarbete med Skandinaviska ledarhögskolan kan vi erbjuda en väldigt komplett utbildning för dig som vill jobba med kost, coaching och hälsa!

Vill du jobba med att förändra, utveckla och stärka andra människor hälsa och välmående? Vill du bli – eller är du redan, etablerad inom hälsobranschen och önskar kraftfulla verktyg för att skapa framgångsrika resultat hos dina klienter? Är du nyfiken på vad som driver och motiverar människor och vill hjälpa till att plocka fram och stärka klientens egna inre potential för att nå sina mål och behålla dem?

Skandinaviska ledarhögskolan och Svenska Näringsakademin har slagit ihop sina kvalitetsutbildningar för att tillsammans skapa marknadens mest attraktiva hälsocoach utbildning. Hos oss får du kunskap och träning, och därmed hög kompetens att coacha och vägleda människor till bättre hälsa och ökat välmående. Utbildningen ger dig spetskunskap i ämnet hälsa där vi ser till en helhet med delar som bra mat, kostterapier, rörelse, sömn, återhämtning och glädje. De delarna är alla starka komponenter för att eftersträva WHO´s definition på hälsa som är ”ett fullständigt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande och inte enbart frånvaro av sjukdom”

Att vara coach, tillsammans med att ha spetskunskapen inom hälsa ger kunskap och verktyg att aktivt lyssna och ställa frågor till klienten för att skapa insikt och motivation. Coachingprocessen hjälper klienten att medvetandegöra sina tankar, känslor och handlingar och skapa insikter kring sina förmågor, beteenden, värderingar och övertygelser. Genom att möjliggöra för utveckling och förändring ges handlingsutrymme och kraftfulla mål kan skapas där du som coach hjälper klienten att skapa målfokus och uthållighet för varaktiga resultat.

Mer om Hälsocoachutbildningen

Hälsocoachutbildningen innehåller tre block som startar flera gånger per år. Du väljer själv när du ska påbörja ett block.

Hälsocoachutbildningens delar:

 • ICC- certifierad coach utbildning – 9 dagar + projektarbete. Läs mer om kursen och kursstarter här!
 • Diplomerad och licensierad kostrådgivare -9 dagar + hemarbete, alt. som distansutbildning Läs mer om kursen och kursstarter här!
 • Hälsoinspiratör – 2 dagar. Läs mer om kursen och kursstarter här! Läs mer om kursen här!

Som utbildad Hälsocoach har du möjlighet att marknadsföra dig på våra hemsidor, ICC, Skandinaviska ledarhögskolan och Svenska Näringsakademin.

Priser på de kurser som ingår i utbildningen:

ICC-coach: 48 750:-
(39 000:- exkl moms)

Kostrådgivare: 16 900:-
(13 520 ex moms) respektive 12 500:- inkl moms (10 000:- exkl moms) för distans

Hälsoinspiratör: 7 250:- (5 800 ex moms)

Totalpris för alla tre kurserna: 52 716 – 57 475:- + moms. Boka alla utbildningar på en gång så får du 10% rabatt.

Finansiering
Genom oss kan du få fördelaktig finansieringshjälp. Ring eller mejla oss för mer information!

Läs mer om Hälsocoach här:

 

 

Om vår samarbetespartner Skandinaviska Ledarhögskolan

I vårt samarbete levererar Skandinaviska ledarhögskolan en certifierad coachutbildning som är kvalitetssäkrad genom ICC-utbildning (Läs mer om ICC här).

Varför välja oss?

 • Vi har utbildat 1000 internationellt certifierade coacher och mer än 2000 kostrådigvare
 • Utbildning etablerad 2006
 • Våra lärare är experter på just sina områden
 • Räntefri avbetalning (läs mer)

 

Till vem riktar sig utbildningen?

 • Till dig som vill arbeta som vill arbeta med kostrådgivning, hälsoinspiration och coaching

 

 • Till dig som vill arbeta brett inom hälsoområdet
 • Till dig som vill arbeta som vill arbeta med kostrådgivning, hälsoinspiration och coaching
 • Till dig som vill arbeta brett inom hälsoområdet

Boka din utbildningsplats här

2 + 4 =

 

Våra lärare på Hälsocoach

Lars-Eric Uneståhl

Fil. Doktor Psykologi

Lars-Eric är Fil. Doktor i Psykologi och är för många den person som satt standarden för coaching. Han har en lång karriär som involverar allt från idrottscoaching i samband med OS till utbildning inom mental träning, ledarskap och personlig utveckling.

Till skrivande stund har drygt tre miljoner svenskar använt sig av Lars-Erics träningsprogram för ökad effektivitet, förbättrad hälsa och välmående. Han har även författat drygt 20 böcker inom ämnet som översatts till ett flertal språk.

Elene Uneståhl

ICC-tränare

Elene är en av Sveriges tre ICC-tränare. Hon certifierar internationella coacher steg 1 och även steg 2 i coaching, executive, team och life-coaching. Hon har utbildat ca 1500 coacher med otroligt bra feedback.
Hon arbetar även med internationella certifieringsutbildningar inom NLP på Pracitioner-, Master – Trainernivå, certifieringsutbildningar i hypnos, interna ledarskapsutbildningar och stresshantering.
Elene är bland annat lic. mental tränare, steg 1 kognitiv psykoterapi (KPT), NLP-master trainer, Coach Trainer (level 1&2)
Elenes styrkor brukar beskrivas som förmågan att se helheter, skapa förtroende och allianser och har enastående resultat med coaching på individnivå.

Camilla Rova

Coach, kostrådgivare och hälsoinspiratör

Camilla Rova har lång erfarenhet med arbete kring hälsa, välmående och livskvalitet för privatpersoner och företag. Hon arbetar med att coacha och inspirera människor till nytänkande, beteendeförändringar och personlig utveckling. Det gör hon idag genom att hålla utbildningar, workshops och inspirationsföreläsningar inom hälsa, personlig utveckling och hälsofrämjande ledarskap.
Camilla har en bakgrund som kock och kostrådgivare och är utbildad stress- och friskvårdsterapeut, NLP-master med inriktning mental träning, internationellt certifierad coach (ICF&ICC) och har kompletterat med flertalet utbildningar med kognitiv inriktning med fokus på kommunikation, mental träning och grupputveckling. Hon har tidigare medverkat i olika tv program, bland annat som hälsocoach i TV3 ìs serie ”Min stora lata familj”. 

Fredrik Paulún

Näringsfysiolog

Fil. Mag nutrition

Fredrik Paulún (filosofie magister, nutrition) är en av Sveriges mest kända näringsfysiologer och grundare av Svenska Näringsakademin. Fredriks roll är att garantera kvaliteten på tjänsterna samt föreläsa på vissa av de utbildningar som centret arrangerar, bl. a. den populära kostrådgivarutbildningen. Fredrik har också skrivit ett stort antal böcker inom näringslära, och nu är han aktuell med boken Modern Näringslära som han skrivit tillsammans Martin Brunnberg.

Martin Brunnberg

Näringsfysiolog

Fil. Mag nutrition

Martin Brunnberg är näringsfysiolog (filosofie magister, nutrition) med mångårig erfarenhet av utbildningar och föreläsningar inom ämnet näringslära. Martin är medgrundare och utbildningsansvarig för Svenska Näringskademins  utbildningsverksamhet, bland annat den mycket populära kostrådgivarutbildningen. Martin har skrivit bland annat böckerna För hjärtats skull och Allt om näringslära. Han har också varit medförfattare till ett antal böcker, bl. a. isodieten-serien. Just nu är han aktuell med boken Modern Näringslära som han skrivit tillsammans med Fredrik Paulún.

Susanne Dalsätt

Hälsoinspiratör & kostrågivare

Susanne Dalsätt är antagligen Sveriges mesta kostrådgivare (utbildad hos Svenska Näringsakademin). Hon har väglett tusentals klienter till deras mål gällande kroppsfett och matvanor. Hon jobbar idag som inspirationsföreläsare och driver en egen müslifabrik på Visingsö. Hos oss ansvarar hon för sista delen i kostrådgivarutbildningen där hon inspirerar eleverna till hur du kan göra karriär som kostrådgivare. Susanne är en omtyckt föreläsare och föreläser om hälsa och inspiration runt om i Sverige.

 

Vi är Hälsocoacher!

”Utbildningens olika delar var alla inspirerande på sina sätt; Martin Brunnbergs kunnande inom näringslärans detaljer i kostrådgivardelen och den intressanta dialogen i klassrummet baserat på de frågor som ställdes som han sakligt svarade på, ihop med Susanne Dalsätts konkretiserande i hur arbete som kostrådgivare eller hälsocoach kan utföras”

Eva Ransjö, Hälsocoach Eva Ransjö med egna företag Next step to

Göteborg

Att utbilda mig till Hälsocoach och coach har varit en härlig tid. Utbildningen är seriös med forskning och fakta i grunden. Nu är jag igång med eget företag, 'Matstark', där jag framför allt vill inrikta mig på kost för en hållbar hälsa"

Susanne Zakrisson, Hälsocoach och Coach

Stockholm

”Utbildningen har förändrat mitt liv i en positiv riktning och jag har lärt mig otroligt mycket om mig själv och om mitt sätt att se på andra. Utbildningen var väldigt innehållsrik med ett bra pedagogiskt upplägg, teori varvat med praktiska övningar, och det har gett mig en bred kunskapsbas inom kost, coaching och hälsa"

Helene Iggfors, Hälscoach

Stockholm

Prenumera på vårt nyhetsmejl!

Prenumera på vårt nyhetsmejl!

Vi skickar nyhetsmejl ca sex gånger per år. Dina uppgifter som du lämnar här används enbart för detta. Läs mer om vår GDPR-policy här.

Nu är du anmäld till vårt nyhetsbrev. Glöm inte att bekräfta genom att svara ja på vårt bekräftelsemejl.