Möt Jenny, Kostrådgivare i Kalmar!

Kursen till kostrådgivare på Svenska Näringsakademin passade Jenny perfekt. Intresset för kost och hälsa hade hon haft sedan en lång tid tillbaka och hon kände att hon ville jobba med det på riktigt.
– Att utbilda mig här var den kicken jag behövde för att verkligen komma igång och arbeta med kost, säger Jenny.

Idag jobbar hon som kostrådgivare i Kalmar, och hon kan inte tänka sig att göra något annat.
– Jag har ett drömjobb där jag ständigt träffar olika människor med olika mål och förutsättningar och det gör mitt jobb roligt och varierande. Jag får extra energi varje gång mina klienter uppnår sina mål! säger Jenny.

Välkänd och omfattande utbildning

Anledningen till att Jenny valde att studera på just Svenska Näringsakademin berodde mycket på vad hon hört andra säga om kursen.
– Vart jag än vände mig pratade alla gott om kursen och lärarna, säger hon och berättar att Svenska Näringsakademin är en av de ledande utbildningsanordnarna inom området.

– De har verkat länge inom branschen, och med Martin Brunnbergs mångåriga erfarenhet av undervisning inom näringslära så kändes valet väldigt rätt.

Utbildningen till kostrådgivare är uppbyggd på hel- och halvdagar där man läser ett ämne i taget, till exempel kosttillskott på förmiddagen och välfärdssjukdomar på eftermiddagen. Innehållet i kursen är omfattande och det tas upp mycket kring näringslära.

– Det blir mycket information, men det är ju ändå målet att få lära sig så mycket som möjligt, säger Jenny.

– Kost är ett mycket stort område som påverkas av mycket. Därför är det viktigt att känna till sambanden, till exempel med våra hormoner och hur de fungerar.

Undervisning med glädje och passion

Innehållet i kursen är gediget och vilar på en vetenskaplig grund. Därför är det viktigt med bra pedagogik och mycket inspiration för att man lättare ska kunna lära sig.

– Kursledarna lever verkligen sig in i sin roll som lärare och näringsfysiologer och är mycket inspirerande. De är angelägna att föra sin kunskap vidare och förklarar på ett mycket förståeligt sätt. De är pedagogiska och hjälpsamma och undervisar med glädje och passion! säger Jenny.

Bra gemenskap och personlig utveckling

Tiden på utbildningen tänker Jenny tillbaka på med värme, och förutom djupgående kunskap har den gett henne ett fint minne för livet.

– Gemenskapen i klassen var jättebra, då alla hade ett brinnande intresse för just näringslära, säger Jenny.

– Jag kan rekommendera denna kurs för alla som är intresserade av sin hälsa och som vill hjälpa andra till bättre hälsa. Det är ett bra och omfattande upplägg som tar upp mycket inom näringslära. Martin Brunnberg som är kursledare har inspirerat mig och fått mig att utvecklas som person.

Jenny, som idag jobbar som kostrådgivare på företaget Jesper Personlig Tränare, håller i kostrådgivningar och komponerar hälsosamma måltider tillsammans med en restaurang i Kalmar. Det gör att matgästerna inte behöver fundera på sammansättningen på måltiden eller om de får i sig allt de behöver, för det har hon redan sett till. Dessutom håller hon i företagets ”Hälsosamma runda” på en stormarknad i Kalmar där hon hjälper kunderna att handla mer hälsosamt.

– Jag vill bidra till ett hälsosammare Kalmar och ge andra möjlighet till ett bättre och nyttigare liv, avslutar Jenny.

Martin Brunnberg

Filosofie Magister Nutrition

Rulla till toppen